Het geheugenis echter kort en de capaciteit van de overheden om geld te drukken groot. De Great Deleveraging heeft zo geleidelijk aan ingeboet aan snelheid om vervolgens in snel tempo de schulden opnieuw te zien oplopen. De situatie wat betreft de schulden is zodoende nog erger geworden alvorens ze enkele jaren geleden was.

Het is nu zes jaar geleden dat grote handelsdeficieten en het aangaan van kredieten een grote schuldencrisis veroorzaakt hebben. De volgende crisis lijkt nu op komst te zijn en die zal in grote trekken op de vorige trekken. De uitgangspunten zijn namelijk precies dezelfde.

Het geheugenis echter kort en de capaciteit van de overheden om geld te drukken groot. De Great Deleveraging heeft zo geleidelijk aan ingeboet aan snelheid om vervolgens in snel tempo de schulden opnieuw te zien oplopen. De situatie wat betreft de schulden is zodoende nog erger geworden alvorens ze enkele jaren geleden was. Het is nu zes jaar geleden dat grote handelsdeficieten en het aangaan van kredieten een grote schuldencrisis veroorzaakt hebben. De volgende crisis lijkt nu op komst te zijn en die zal in grote trekken op de vorige trekken. De uitgangspunten zijn namelijk precies dezelfde.