De koers van de euro is weliswaar gestegen, maar de Europese eenheidsmunt wordt niettemin toch afgeremd door een economie die in de Europese periferie, en dan op de eerste plaats in Zuid-Europa, vierkant draait. Als elk land uit de eurozone even krachtig groeide als Duitsland, zou de euro nog veel hoger staan.

De winst van de Duitse economie is echter het verlies van de Franse economie, want in Frankrijk begint men stilaan te panikeren over het hoge niveau van de euro. De Franse index van de aankoopmanagers voor maart viel tegen, terwijl de Duitse juist meeviel. Stilaan zitten de Fransen met de handen in het haar.

De koers van de euro is weliswaar gestegen, maar de Europese eenheidsmunt wordt niettemin toch afgeremd door een economie die in de Europese periferie, en dan op de eerste plaats in Zuid-Europa, vierkant draait. Als elk land uit de eurozone even krachtig groeide als Duitsland, zou de euro nog veel hoger staan. De winst van de Duitse economie is echter het verlies van de Franse economie, want in Frankrijk begint men stilaan te panikeren over het hoge niveau van de euro. De Franse index van de aankoopmanagers voor maart viel tegen, terwijl de Duitse juist meeviel. Stilaan zitten de Fransen met de handen in het haar.