De economische groei slaagt er maar niet in om voldoende snelheid te krijgen om het probleem van de werkloosheid te absorberen. Bovendien zijn er steeds meer bedrijven die hun winstprognoses matigen of zelfs naar beneden aanpassen. Loeys vreest dat er zich op Wall Street inderdaad een zeepbel aan het vormen is.

Die zeepbel zou kunnen ontploffen op het moment dat de FED beslist om de steunmaatregelen gedeeltelijk in te trekken. De De wereld staat met andere woorden op zijn kop: economische groei bedreigt de beurskoersen. De centrale bank zal namelijk beginnen te taperen wanneer duidelijk blijkt dat de economie aan de beterhand is.

De economische groei slaagt er maar niet in om voldoende snelheid te krijgen om het probleem van de werkloosheid te absorberen. Bovendien zijn er steeds meer bedrijven die hun winstprognoses matigen of zelfs naar beneden aanpassen. Loeys vreest dat er zich op Wall Street inderdaad een zeepbel aan het vormen is. Die zeepbel zou kunnen ontploffen op het moment dat de FED beslist om de steunmaatregelen gedeeltelijk in te trekken. De De wereld staat met andere woorden op zijn kop: economische groei bedreigt de beurskoersen. De centrale bank zal namelijk beginnen te taperen wanneer duidelijk blijkt dat de economie aan de beterhand is.