Hoewel, wat mag normaal genoemd worden? De wereld staat blijkbaar op zijn kop, want de Ierse rente staat lager dan de Amerikaanse. Het is voor de eerste keer dat dit gebeurd sinds 2007 en op basis van de fundamentals is een dergelijke evolutie niet te verklaren.

De enige verklaring ligt bij de speculanten, die door het opzetten van carry trades de obligatierendementen in de eurozone naar omlaag hebben geduwd. Die speculanten verkochten Japanse yen en kochten met de opbrengst van die deal hoogrenderende perifere Europese staatsobligaties. Een strategie die succesvol blijkt te zijn.

Hoewel, wat mag normaal genoemd worden? De wereld staat blijkbaar op zijn kop, want de Ierse rente staat lager dan de Amerikaanse. Het is voor de eerste keer dat dit gebeurd sinds 2007 en op basis van de fundamentals is een dergelijke evolutie niet te verklaren. De enige verklaring ligt bij de speculanten, die door het opzetten van carry trades de obligatierendementen in de eurozone naar omlaag hebben geduwd. Die speculanten verkochten Japanse yen en kochten met de opbrengst van die deal hoogrenderende perifere Europese staatsobligaties. Een strategie die succesvol blijkt te zijn.