Geldcreatie wakker het inflatiegevaar aan, maar daar lag de goudmarkt dus blijkbaar niet wakker van. De goudprijs is wel wakker geschoten nu de Amerikaanse centrale bank is beginnen met taperen, het afbouwen van de economische steunmaatregelen.

Wereldwijd is er sprake van op zijn zachtst gezegde matige inflatie, waarbij op de achtergrond het deflatiegevaar steeds nadrukkelijker aanwezig is. Ook de groei van de geldhoeveelheid laat op geen enkel moment vermoeden dat er met inflatie rekening moet gehouden worden. Raar maar waar: en toch stijgt de goudprijs.

Geldcreatie wakker het inflatiegevaar aan, maar daar lag de goudmarkt dus blijkbaar niet wakker van. De goudprijs is wel wakker geschoten nu de Amerikaanse centrale bank is beginnen met taperen, het afbouwen van de economische steunmaatregelen. Wereldwijd is er sprake van op zijn zachtst gezegde matige inflatie, waarbij op de achtergrond het deflatiegevaar steeds nadrukkelijker aanwezig is. Ook de groei van de geldhoeveelheid laat op geen enkel moment vermoeden dat er met inflatie rekening moet gehouden worden. Raar maar waar: en toch stijgt de goudprijs.