Keith McCullough van Hedgeye Risk Management maakt zich daar grote zorgen over, hij verwacht dat de goudprijs nog verder kan dalen zolang niet bekend is wie of wat de verkoopgolf heeft veroorzaakt. Vanaf de piek bereikt in september 2011 noteert de goudprijs nu ruim een kwart lager.

Zowat iedere speler op de markt heeft zijn eigen verklaring over wat er is gebeurd, zodat we op die manier ook geen stap verder raken. Vast staat in ieder geval dat de beleggingsfondsen die in goud beleggen op grote schaal hoeveelheden van het edelmetaal op de markt hebben gegooid.

Keith McCullough van Hedgeye Risk Management maakt zich daar grote zorgen over, hij verwacht dat de goudprijs nog verder kan dalen zolang niet bekend is wie of wat de verkoopgolf heeft veroorzaakt. Vanaf de piek bereikt in september 2011 noteert de goudprijs nu ruim een kwart lager. Zowat iedere speler op de markt heeft zijn eigen verklaring over wat er is gebeurd, zodat we op die manier ook geen stap verder raken. Vast staat in ieder geval dat de beleggingsfondsen die in goud beleggen op grote schaal hoeveelheden van het edelmetaal op de markt hebben gegooid.