Een verdere stijging van de rente kan namelijk de beurskoersen een stevige knauw geven. Legland en zijn team geloven dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie op het einde van dit jaar kan oplopen tot 2,75%. In dit scenario mag een forse correctie op de beurzen ingecalculeerd worden.

Het team berekende dat in de afgelopen 30 jaar er vijf keer een rentestijging vanaf het dieptepunt met 50% voorkwam. In drie van de vijf gevallen ging die sprong in de rentevoeten gepaard met een bungeejump van de beurskoersen met 15 tot 45%. Inderdaad, correcties die kunnen tellen.

Een verdere stijging van de rente kan namelijk de beurskoersen een stevige knauw geven. Legland en zijn team geloven dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie op het einde van dit jaar kan oplopen tot 2,75%. In dit scenario mag een forse correctie op de beurzen ingecalculeerd worden. Het team berekende dat in de afgelopen 30 jaar er vijf keer een rentestijging vanaf het dieptepunt met 50% voorkwam. In drie van de vijf gevallen ging die sprong in de rentevoeten gepaard met een bungeejump van de beurskoersen met 15 tot 45%. Inderdaad, correcties die kunnen tellen.