Het Diwali festival in India is op komst. Bij dit feest, dat in november wordt gevierd, worden er veel gouden geschenken uitgedeeld. Blijkt dat de vraag naar goud voor juwelen minder dan verwacht is gedaald.

Yuichi Ikemizu, head of commodity trading bij Standard Bank Plc in Tokio, stelt vast dat er bij een correctie richting 1330 dollar er steeds weer kopers voor het goud opduiken.

Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Seoul 1339,65 dollar, of 55 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren op de Comex in New York. Ook UBS signaleerde vanmorgen dat goud nog steeds als zoete broodjes verkoopt.

Het Diwali festival in India is op komst. Bij dit feest, dat in november wordt gevierd, worden er veel gouden geschenken uitgedeeld. Blijkt dat de vraag naar goud voor juwelen minder dan verwacht is gedaald. Yuichi Ikemizu, head of commodity trading bij Standard Bank Plc in Tokio, stelt vast dat er bij een correctie richting 1330 dollar er steeds weer kopers voor het goud opduiken. Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Seoul 1339,65 dollar, of 55 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren op de Comex in New York. Ook UBS signaleerde vanmorgen dat goud nog steeds als zoete broodjes verkoopt.