Het verhaal van de volkslening sluit perfect aan bij de maatschappelijke rol die Belfius op zich neemt en zijn engagement om een lokaal verankerde bank te zijn ten dienste van de Belgische particuliere en openbare sector.

Belfius zal de Volkslening commercialiseren onder de naam "Volkslening via Belfius" onder de vorm van een kasbon met looptijden van 5, 6, 7, 8, 9 en 10 jaar.

Spaarders kunnen intekenen vanaf 200 euro. De inschrijvingsperiode startteop 8 januari 2014. De lening krijgt een fiscaal gunstig statuut.

De roerende voorheffing zal slechts 15 procent bedragen, terwijl die bij een klassieke kasbon of termijnrekening op 25 procent uitkomt.

Het verhaal van de volkslening sluit perfect aan bij de maatschappelijke rol die Belfius op zich neemt en zijn engagement om een lokaal verankerde bank te zijn ten dienste van de Belgische particuliere en openbare sector. Belfius zal de Volkslening commercialiseren onder de naam "Volkslening via Belfius" onder de vorm van een kasbon met looptijden van 5, 6, 7, 8, 9 en 10 jaar. Spaarders kunnen intekenen vanaf 200 euro. De inschrijvingsperiode startteop 8 januari 2014. De lening krijgt een fiscaal gunstig statuut. De roerende voorheffing zal slechts 15 procent bedragen, terwijl die bij een klassieke kasbon of termijnrekening op 25 procent uitkomt.