Edwards is het daar echter niet mee eens, hij gelooft zelfs dat we voortdurend aan de rand van de afgrond bengelen. De volgende shock zal voldoende zijn om de economie in recessie te duwen, aldus Edwards. De winstgroei is zo zwak dat elke shock kan volstaan om die tot stilstand te brengen.

Edwards verwijst bijvoorbeeld naar de valutamarkten, waar een volgende instorting van een aantal valuta's een vloedgolf zou kunnen veroorzaken die maar moeilijk tot staan zal kunnen worden gebracht. Wanneer die volgende shock er zal komen, valt echter moeilijk te voorspellen.

Edwards is het daar echter niet mee eens, hij gelooft zelfs dat we voortdurend aan de rand van de afgrond bengelen. De volgende shock zal voldoende zijn om de economie in recessie te duwen, aldus Edwards. De winstgroei is zo zwak dat elke shock kan volstaan om die tot stilstand te brengen. Edwards verwijst bijvoorbeeld naar de valutamarkten, waar een volgende instorting van een aantal valuta's een vloedgolf zou kunnen veroorzaken die maar moeilijk tot staan zal kunnen worden gebracht. Wanneer die volgende shock er zal komen, valt echter moeilijk te voorspellen.