Een geval apart waren de landen uit de Zuid-Europese periferie, die alleen met steun van de troika bestaande uit de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds overeind konden worden gehouden. De redding van deze landen heeft handenvol geld gekost, met Griekenland en Cyprus als meest in het oog springende voorbeelden.

Een aantal kleinere overheden zijn echter zonder pardon voor het bankroet komen te staan. Dat gold onder andere voor de Amerikaanse stad Detroit, maar die krijgt hoogstwaarschijnlijk binnenkort gezelschap. De volgende dominosteen dreigt om te vallen: Puerto Rico verzuipt in de schulden en zal het mogelijk niet lang meer volhouden.

Een geval apart waren de landen uit de Zuid-Europese periferie, die alleen met steun van de troika bestaande uit de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds overeind konden worden gehouden. De redding van deze landen heeft handenvol geld gekost, met Griekenland en Cyprus als meest in het oog springende voorbeelden. Een aantal kleinere overheden zijn echter zonder pardon voor het bankroet komen te staan. Dat gold onder andere voor de Amerikaanse stad Detroit, maar die krijgt hoogstwaarschijnlijk binnenkort gezelschap. De volgende dominosteen dreigt om te vallen: Puerto Rico verzuipt in de schulden en zal het mogelijk niet lang meer volhouden.