De voormalige eerste minister Janez Jansa waarschuwt nu al dat Slovenië niet over voldoende geld beschikt om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Verwacht wordt dat het land zal proberen om via een emissie voor een bedrag van minstens één miljard euro aan obligaties te plaatsen.

Voorlopig is Slovenië nog altijd solvabel, maar daar kan verandering in komen wanneer op 6 juni er problemen opduiken met de terugbetaling van de betreffende obligatie.

De huidige regering liet al regelmatig horen geen hulp nodig te hebben, maar gelijkaardige geluiden hebben we destijds van zowat alle landen in moeilijkheden te horen kregen.

De voormalige eerste minister Janez Jansa waarschuwt nu al dat Slovenië niet over voldoende geld beschikt om aan zijn verplichtingen te voldoen. Verwacht wordt dat het land zal proberen om via een emissie voor een bedrag van minstens één miljard euro aan obligaties te plaatsen. Voorlopig is Slovenië nog altijd solvabel, maar daar kan verandering in komen wanneer op 6 juni er problemen opduiken met de terugbetaling van de betreffende obligatie. De huidige regering liet al regelmatig horen geen hulp nodig te hebben, maar gelijkaardige geluiden hebben we destijds van zowat alle landen in moeilijkheden te horen kregen.