Voor de doorsnee inwoner van het land is de daling van de koers van de hryvnia natuurlijk een heuse ramp. Ze moeten steeds meer betalen voor tal van levensnoodzakelijke producten. Voeding, brandstof en tal van andere producten zijn zo snel in prijs gestegen dat ze stilaan onbetaalbaar wordt.

Steeds meer inwoners van de Oekraïne kopen daarom goud, zilver en andere edelmetalen als bescherming tegen een verdere ontwaarding van de munt. Ook vastgoed, kunst, wijn en andere 'harde activa' zijn momenteel bijzonder populair bij de inwoners van het land.

Voor de doorsnee inwoner van het land is de daling van de koers van de hryvnia natuurlijk een heuse ramp. Ze moeten steeds meer betalen voor tal van levensnoodzakelijke producten. Voeding, brandstof en tal van andere producten zijn zo snel in prijs gestegen dat ze stilaan onbetaalbaar wordt. Steeds meer inwoners van de Oekraïne kopen daarom goud, zilver en andere edelmetalen als bescherming tegen een verdere ontwaarding van de munt. Ook vastgoed, kunst, wijn en andere 'harde activa' zijn momenteel bijzonder populair bij de inwoners van het land.