Volgens de statistieken zullen de mensen die ouder dan 65 jaar zijn (10% van de wereldbevolking op dit ogenblik) met circa 3 miljard zijn in 2050 (of 20% van de verwachte bevolking op die datum).

En het is vooral in Europa en China waar de groei van de seniorenpopulatie het meest indrukwekkend zal zijn.

De gezondheidssector (geneesmiddelen, thuiszorg, aangepaste accommodatie) zal op de eerste rij staan om volop te profiteren van de vergrijzing van de bevolking.

Sterker nog, volgens het Franse overheidsagentschap voor gezondheidszorg zal "een persoon van 75 jaar gemiddeld 4 keer meer geneesmiddelen en medische zorg verbruiken die een persoon van 30 jaar". Het thema van de vergrijzing van de bevolking is bijgevolg niet meer te negeren.

Arnaud Delaunay koos om zich te concentreren op de sector van de rusthuizen en serviceflats (met Cofinimmo, Rhön Klinikum, Aedifica en Orpéa). De voorkeur binnen de sector gaat uit naar Cofinimmo.

Volgens de statistieken zullen de mensen die ouder dan 65 jaar zijn (10% van de wereldbevolking op dit ogenblik) met circa 3 miljard zijn in 2050 (of 20% van de verwachte bevolking op die datum). En het is vooral in Europa en China waar de groei van de seniorenpopulatie het meest indrukwekkend zal zijn. De gezondheidssector (geneesmiddelen, thuiszorg, aangepaste accommodatie) zal op de eerste rij staan om volop te profiteren van de vergrijzing van de bevolking. Sterker nog, volgens het Franse overheidsagentschap voor gezondheidszorg zal "een persoon van 75 jaar gemiddeld 4 keer meer geneesmiddelen en medische zorg verbruiken die een persoon van 30 jaar". Het thema van de vergrijzing van de bevolking is bijgevolg niet meer te negeren. Arnaud Delaunay koos om zich te concentreren op de sector van de rusthuizen en serviceflats (met Cofinimmo, Rhön Klinikum, Aedifica en Orpéa). De voorkeur binnen de sector gaat uit naar Cofinimmo.