De Verenigde Staten moeten volgens Hubbard en Navarro hun manier waarop ze politiek bedrijven veranderen, zodat ook de economische aanpak wordt gewijzigd. Gebeurt dat niet, dan staan de VS het lot van andere grootmachten uit het verleden te wachten: verdwijnen.

Hubbard, dean van de Columbia Business School, was tijdens de eerste regering van George Bush chairman van de President's Council of Economic Advisers. Hij is voorstander van minder overheid en lagere belastingen.

Hubbard en Navarro, business professor aan UC Irvine, hebben niettemin forse kritiek op Bush's "gross mismanagement". Bush was een 'big spender', maar wordt daarin door Barack Obama nog overtroffen.

De Verenigde Staten moeten volgens Hubbard en Navarro hun manier waarop ze politiek bedrijven veranderen, zodat ook de economische aanpak wordt gewijzigd. Gebeurt dat niet, dan staan de VS het lot van andere grootmachten uit het verleden te wachten: verdwijnen. Hubbard, dean van de Columbia Business School, was tijdens de eerste regering van George Bush chairman van de President's Council of Economic Advisers. Hij is voorstander van minder overheid en lagere belastingen. Hubbard en Navarro, business professor aan UC Irvine, hebben niettemin forse kritiek op Bush's "gross mismanagement". Bush was een 'big spender', maar wordt daarin door Barack Obama nog overtroffen.