Dexia kwam ditmaal op een negatieve manier in de belangstelling. De koers opende vanmorgen hoger, in zoverre dat het bankaandeel op een bepaald moment op weekbasis zelfs in waarde was verdubbeld.

Bij het slot van de handel moest de koers van Dexia meer dan 14% prijsgeven. Speculatie lijkt bij deze koersbewegingen een grote rol te spelen. Eerst was er afsluiten van short-posities, maar blijkbaar waren sommige speculanten nog een stapje verder gegaan door long-posities in te nemen. Die werden vandaag deels gesloten.

Bekaert, dat vanmorgen meevallende cijfers bekendmaakte en een hoopgevende guidance gaf, kon een stevige winst vasthouden. Omega Pharma, dat niet bepaald applaus oogstte met de cijfers, sloot licht lager.

Dexia kwam ditmaal op een negatieve manier in de belangstelling. De koers opende vanmorgen hoger, in zoverre dat het bankaandeel op een bepaald moment op weekbasis zelfs in waarde was verdubbeld. Bij het slot van de handel moest de koers van Dexia meer dan 14% prijsgeven. Speculatie lijkt bij deze koersbewegingen een grote rol te spelen. Eerst was er afsluiten van short-posities, maar blijkbaar waren sommige speculanten nog een stapje verder gegaan door long-posities in te nemen. Die werden vandaag deels gesloten.Bekaert, dat vanmorgen meevallende cijfers bekendmaakte en een hoopgevende guidance gaf, kon een stevige winst vasthouden. Omega Pharma, dat niet bepaald applaus oogstte met de cijfers, sloot licht lager.