De International Coffee Organisation (ICO) verwacht dat de koffieuitvoer in centraal- en Zuid-Amerika dit jaar sterk zal toenemen.

Cacao deed het nauwelijks beter en liet 4,9 procent liggen. Uit cijfers van de European Cocoa Association blijft dat er in het vierde kwartaal van vorig jaar 327982 ton cacaobonen werden verwerkt, 6,2 procent minder dan een jaar eerder en de kleinste hoeveelheid sinds 2005.

Vooraf was op een achteruitgang met amper 4 procent gerekend. Recent hebben grote verwerkingsbedrijven als Delfi en Cargill hun productiecapaciteit opnieuw verhoogd.

Vorig jaar werd deze volgens Royal Bank of Scotland verminderd in een reactie op een dalende vraag naar cacaopoeder.

De International Coffee Organisation (ICO) verwacht dat de koffieuitvoer in centraal- en Zuid-Amerika dit jaar sterk zal toenemen. Cacao deed het nauwelijks beter en liet 4,9 procent liggen. Uit cijfers van de European Cocoa Association blijft dat er in het vierde kwartaal van vorig jaar 327982 ton cacaobonen werden verwerkt, 6,2 procent minder dan een jaar eerder en de kleinste hoeveelheid sinds 2005. Vooraf was op een achteruitgang met amper 4 procent gerekend. Recent hebben grote verwerkingsbedrijven als Delfi en Cargill hun productiecapaciteit opnieuw verhoogd. Vorig jaar werd deze volgens Royal Bank of Scotland verminderd in een reactie op een dalende vraag naar cacaopoeder.