De komende 12 maanden kunnen de meest uitdagende worden uit de recente economische geschiedenis. Grote investeerders hebben de beurs simpelweg in de steek gelaten en zullen voorlopig niet meer terugkomen.

Zij anticiperen daarmee op de komst van een aantal grote problemen. De banken zijn nog steeds zwaar met schulden beladen en krijgen hun schuldenberg maar moeizaam afgebouwd.

Daarnaast moeten in de Verenigde Staten heel wat woonkredieten geherfinancierd worden en kunnen de problemen met de begrotingstekorten in Europa opnieuw de kop gaan opsteken.

De Noronha wijst er op dat Duitsland niet geneigd lijkt om andere Europese landen een helpende hand toe te steken. Kanselier Merkel heeft alleen de Duitse banken gered door het reddingsplan voor Griekenland goed te keuren.

Er zijn vier of vijf landen in de eurozone die daar niet thuishoren. Met name de Spanjaarden doen volgens Krugman op het vlak van besparingen niet genoeg.

De komende 12 maanden kunnen de meest uitdagende worden uit de recente economische geschiedenis. Grote investeerders hebben de beurs simpelweg in de steek gelaten en zullen voorlopig niet meer terugkomen. Zij anticiperen daarmee op de komst van een aantal grote problemen. De banken zijn nog steeds zwaar met schulden beladen en krijgen hun schuldenberg maar moeizaam afgebouwd. Daarnaast moeten in de Verenigde Staten heel wat woonkredieten geherfinancierd worden en kunnen de problemen met de begrotingstekorten in Europa opnieuw de kop gaan opsteken. De Noronha wijst er op dat Duitsland niet geneigd lijkt om andere Europese landen een helpende hand toe te steken. Kanselier Merkel heeft alleen de Duitse banken gered door het reddingsplan voor Griekenland goed te keuren. Er zijn vier of vijf landen in de eurozone die daar niet thuishoren. Met name de Spanjaarden doen volgens Krugman op het vlak van besparingen niet genoeg.