Het lijstje met top picks voor 2008 behaalde in het afgelopen beursjaar een koersrendement van -33% tegen -52% voor de AEX index en - 46% voor de Europese DJ Stoxx 600 index.

Voor 2009 hebben de analisten van de bank in de aandelenselectie rekening gehouden met de volgende criteria: bedrijfsstrategie, managementkwaliteit, marktposities, financiële positie en waardering.

Het lijstje met favorieten voor 2009 bestaat uit een mix van defensieve en meer cyclische aandelen. Van de tien bedrijven zijn er zeven genoteerd aan het Damrak en drie op buitenlandse beurzen.

In de defensieve hoek gaat de voorkeur van Theodoor Gilissen Bankiers uit naar CSM, KPN en de Zwitserse farmaceut Roche. In de energiesector vinden de analisten van de bank SBM Offshore nog steeds een aantrekkelijke kandidaat.

Ook in de meer cyclische sectoren denken zij dat er nog steeds voldoende koopwaardige aandelen te vinden zijn. In de sector industrie gaat de voorkeur uit naar BAM en Imtech en in de sector basismaterialen vindt Theodoor Gilissen Bankiers DSM en het Amerikaanse Mosaic (kunstmestfabrikant) koopwaardig.

Het lijstje wordt gecompleteerd met de Spaanse retailer Inditex (ook wel bekend van Zara) en financiële dienstverlener ING. Voor het laatstgenoemde bedrijf lijken de risico's op korte termijn het grootst maar feit is ook dat er momenteel dermate
veel pijn in de koers is verdisconteerd dat er maar weinig goed nieuws voor nodig is om de koers hoger te zetten.

Het lijstje met top picks voor 2008 behaalde in het afgelopen beursjaar een koersrendement van -33% tegen -52% voor de AEX index en - 46% voor de Europese DJ Stoxx 600 index. Voor 2009 hebben de analisten van de bank in de aandelenselectie rekening gehouden met de volgende criteria: bedrijfsstrategie, managementkwaliteit, marktposities, financiële positie en waardering. Het lijstje met favorieten voor 2009 bestaat uit een mix van defensieve en meer cyclische aandelen. Van de tien bedrijven zijn er zeven genoteerd aan het Damrak en drie op buitenlandse beurzen. In de defensieve hoek gaat de voorkeur van Theodoor Gilissen Bankiers uit naar CSM, KPN en de Zwitserse farmaceut Roche. In de energiesector vinden de analisten van de bank SBM Offshore nog steeds een aantrekkelijke kandidaat.Ook in de meer cyclische sectoren denken zij dat er nog steeds voldoende koopwaardige aandelen te vinden zijn. In de sector industrie gaat de voorkeur uit naar BAM en Imtech en in de sector basismaterialen vindt Theodoor Gilissen Bankiers DSM en het Amerikaanse Mosaic (kunstmestfabrikant) koopwaardig. Het lijstje wordt gecompleteerd met de Spaanse retailer Inditex (ook wel bekend van Zara) en financiële dienstverlener ING. Voor het laatstgenoemde bedrijf lijken de risico's op korte termijn het grootst maar feit is ook dat er momenteel dermate veel pijn in de koers is verdisconteerd dat er maar weinig goed nieuws voor nodig is om de koers hoger te zetten.