Verschillende landen uit de eurozone, met op kop Frankrijk, komen voortdurend bij Europa aankloppen voor uitstel voor het in orde krijgen van hun begroting. Daarnaast willen ze dat de Europese Centrale Bank krachtige maatregelen treft om hun economie te ondersteunen.

Schaüble wil de betrokken landen op hun verantwoordelijkheid wijzen. Ze hebben geleefd bij gratie van de cadeaus ontvangen van Europa en van de ECB, maar vergaten daarbij om in eigen land orde op zaken te stellen. Het wordt volgens Schaüble hoog tijd dat de noodzakelijke hervormingen doorgevoerd worden.

Verschillende landen uit de eurozone, met op kop Frankrijk, komen voortdurend bij Europa aankloppen voor uitstel voor het in orde krijgen van hun begroting. Daarnaast willen ze dat de Europese Centrale Bank krachtige maatregelen treft om hun economie te ondersteunen. Schaüble wil de betrokken landen op hun verantwoordelijkheid wijzen. Ze hebben geleefd bij gratie van de cadeaus ontvangen van Europa en van de ECB, maar vergaten daarbij om in eigen land orde op zaken te stellen. Het wordt volgens Schaüble hoog tijd dat de noodzakelijke hervormingen doorgevoerd worden.