De oorzaak daarvan moet bij ex-FED president Ben Bernanke gezocht worden, die door het op grote schaal drukken van waardeloos geld de basis onder de dollar heeft weggeslagen. Op de blog van het World Economic Forum werd onlangs echter het alternatief voor de dollar aangereikt.

Het betreft de Special Drawing Rights (speciale trekkingsrechten) of SDR's, die al vanaf 1969 rustig zitten te wachten op een om door te groeien. Jose Antonio Ocampo, professor aan de Columbia University, gelooft vast dat de SDR's zowel het antwoord op de volgende crisis als de volgende wereldreservemunt zullen worden.

De oorzaak daarvan moet bij ex-FED president Ben Bernanke gezocht worden, die door het op grote schaal drukken van waardeloos geld de basis onder de dollar heeft weggeslagen. Op de blog van het World Economic Forum werd onlangs echter het alternatief voor de dollar aangereikt. Het betreft de Special Drawing Rights (speciale trekkingsrechten) of SDR's, die al vanaf 1969 rustig zitten te wachten op een om door te groeien. Jose Antonio Ocampo, professor aan de Columbia University, gelooft vast dat de SDR's zowel het antwoord op de volgende crisis als de volgende wereldreservemunt zullen worden.