Sinds maart gebruikt de ECB weer codewoorden om de markt te begeleiden in deze verwachtingen.

Let de komende weken hierbij op het gebruik van 'very' in de zin 'the ECB will monitor the market very closely'. Als 'very' er in staat, zal de rente in juni alweer verhoogd kunnen worden, en als het slechts 'the ECB will monitor the market closely' is, kan de volgende verhoging nog enkele maanden op zich laten wachten.

Gezien de toenemende inflatie en de aanhoudende economische groei in Europa verwacht RBS het eerste, met andere woorden alweer een volgende renteverhoging in juni 2011.

Sinds maart gebruikt de ECB weer codewoorden om de markt te begeleiden in deze verwachtingen. Let de komende weken hierbij op het gebruik van 'very' in de zin 'the ECB will monitor the market very closely'. Als 'very' er in staat, zal de rente in juni alweer verhoogd kunnen worden, en als het slechts 'the ECB will monitor the market closely' is, kan de volgende verhoging nog enkele maanden op zich laten wachten. Gezien de toenemende inflatie en de aanhoudende economische groei in Europa verwacht RBS het eerste, met andere woorden alweer een volgende renteverhoging in juni 2011.