De religie van het goud is dood en begraven, aldus Steel. Voor sommigen was het goud over de afgelopen vijf jaar bijna een nieuwe godsdienst geworden. Edelmetalen waren de nieuwe religie, met de centrale banken als de kwade geesten die het universum teisterden.

Er werden ganse scenario's uitgewerkt waarin een allesvernietigende hyperfinflatie alles en nog wat zou wegvagen, exclusief uiteraard het goud en de andere edelmetalen. Nu blijkt dat dit scenario een puur verzinsel was, is de ontgoocheling bij de beleggers groot.

De religie van het goud is dood en begraven, aldus Steel. Voor sommigen was het goud over de afgelopen vijf jaar bijna een nieuwe godsdienst geworden. Edelmetalen waren de nieuwe religie, met de centrale banken als de kwade geesten die het universum teisterden. Er werden ganse scenario's uitgewerkt waarin een allesvernietigende hyperfinflatie alles en nog wat zou wegvagen, exclusief uiteraard het goud en de andere edelmetalen. Nu blijkt dat dit scenario een puur verzinsel was, is de ontgoocheling bij de beleggers groot.