De groep dankt zijn oorsprong aan Raymond Poincare (voorzitter van de Raad van de Derde Franse Republiek) die de ambitie had een bedrijf op te starten dat in staat was om "olieproductie onder Franse controle mogelijk te maken in de verschillende productieregio's voor olie".

Total is aanwezig in 3 bedrijfssegmenten: Upstream (exploratie/productie naar/van olie en gas), Refining & Chemicals en Marketing & Services (distributie-activiteiten).

De upstreamactiviteiten (het oppompen van olie en gas) maken het belangrijkste deel van de activiteiten uit (bijna 90 % van de aangepaste bedrijfswinst).

Sinds 2012 heeft de Franse groep een "programma voor het afstoten van activa" lopen (Total beoogt desinvesteringen tussen 15 en 20 miljard dollar).

Dit moet de oliegroep in staat stellen om een deel van de groei van de investeringen in de productie van olie en gas (ofwel de upstreamactiviteiten) zelf te financieren. In de afgelopen jaren was de voortdurende stijging van de investeringen en de daling van de olie- en gasproductie een rem op de koers van het aandeel.

Echter de cijfers die over het tweede kwartaal werden gepubliceerd, wijzen erop dat de zware investeringen hun vruchten beginnen af te werpen. Delaunay heeft een advies opbouwen.

De groep dankt zijn oorsprong aan Raymond Poincare (voorzitter van de Raad van de Derde Franse Republiek) die de ambitie had een bedrijf op te starten dat in staat was om "olieproductie onder Franse controle mogelijk te maken in de verschillende productieregio's voor olie". Total is aanwezig in 3 bedrijfssegmenten: Upstream (exploratie/productie naar/van olie en gas), Refining & Chemicals en Marketing & Services (distributie-activiteiten). De upstreamactiviteiten (het oppompen van olie en gas) maken het belangrijkste deel van de activiteiten uit (bijna 90 % van de aangepaste bedrijfswinst). Sinds 2012 heeft de Franse groep een "programma voor het afstoten van activa" lopen (Total beoogt desinvesteringen tussen 15 en 20 miljard dollar). Dit moet de oliegroep in staat stellen om een deel van de groei van de investeringen in de productie van olie en gas (ofwel de upstreamactiviteiten) zelf te financieren. In de afgelopen jaren was de voortdurende stijging van de investeringen en de daling van de olie- en gasproductie een rem op de koers van het aandeel. Echter de cijfers die over het tweede kwartaal werden gepubliceerd, wijzen erop dat de zware investeringen hun vruchten beginnen af te werpen. Delaunay heeft een advies opbouwen.