De ergste commotie daaromtrent is momenteel geluwd, dit dankzij enkele gespierde verklaringen van de Chinese regering over mogelijke steunmaatregelen. Maar in de Financial Times stond afgelopen weekend te lezen dat de Chinese regering steeds moeilijker begint te doen over het toestaan van nieuwe kredieten voor de aankoop van ijzererts.

De prijs van ijzererts stortte in tot laagste niveau sinds september 2012. De maatregel van de Chinese regering was ingegeven door de vrees dat de staalfabrieken gebruikten om hun capaciteit uit te gebruiken. Door meer ijzer te verkopen, proberen ze zich zelf drijvende te houden. Het probleem van de overcapaciteit in de staalsector wordt er echter alleen maar groter door.

De ergste commotie daaromtrent is momenteel geluwd, dit dankzij enkele gespierde verklaringen van de Chinese regering over mogelijke steunmaatregelen. Maar in de Financial Times stond afgelopen weekend te lezen dat de Chinese regering steeds moeilijker begint te doen over het toestaan van nieuwe kredieten voor de aankoop van ijzererts. De prijs van ijzererts stortte in tot laagste niveau sinds september 2012. De maatregel van de Chinese regering was ingegeven door de vrees dat de staalfabrieken gebruikten om hun capaciteit uit te gebruiken. Door meer ijzer te verkopen, proberen ze zich zelf drijvende te houden. Het probleem van de overcapaciteit in de staalsector wordt er echter alleen maar groter door.