Het Amerikaanse Congres slaagde er weliswaar in om een ramp te vermijden, maar daarmee zijn de problemen verre van opgelost. LaRose merkt op dat er een boel hoop in de markt verrekend zit, hoop die nog altijd in realiteit moet worden omgezet.

Waar liggen de gevaarlijkste landmijnen verborgen?

Het Congress is bijlange na niet klaar met de gesprekken over de fiscale klip, in de komende drie maanden moeten maar liefst vier deadlines gepasseerd worden. Elk van die vier zijn in staat om de Verenigde Staten opnieuw in een begrotingscrisis te storten. Blijkbaar heeft Wall Street het vel van de beer verkocht alvorens hij geschoten was.

In de eerste maanden van het jaar kunnen de beurzen goed blijven presteren, want uiteindelijk werd de Apocalyps vermeden. Maar het onderliggend plaatje ziet er allesbehalve denderend uit: Europa is weliswaar van de voorpagina's verdwenen maar ziet de economie steeds dieper in een recessie wegzinken, terwijl de Amerikaanse economie als gevolg van de voorgenomen maatregelen zeker niet zal herstellen.

Het Amerikaanse Congres slaagde er weliswaar in om een ramp te vermijden, maar daarmee zijn de problemen verre van opgelost. LaRose merkt op dat er een boel hoop in de markt verrekend zit, hoop die nog altijd in realiteit moet worden omgezet. Waar liggen de gevaarlijkste landmijnen verborgen? Het Congress is bijlange na niet klaar met de gesprekken over de fiscale klip, in de komende drie maanden moeten maar liefst vier deadlines gepasseerd worden. Elk van die vier zijn in staat om de Verenigde Staten opnieuw in een begrotingscrisis te storten. Blijkbaar heeft Wall Street het vel van de beer verkocht alvorens hij geschoten was. In de eerste maanden van het jaar kunnen de beurzen goed blijven presteren, want uiteindelijk werd de Apocalyps vermeden. Maar het onderliggend plaatje ziet er allesbehalve denderend uit: Europa is weliswaar van de voorpagina's verdwenen maar ziet de economie steeds dieper in een recessie wegzinken, terwijl de Amerikaanse economie als gevolg van de voorgenomen maatregelen zeker niet zal herstellen.