Martin Sorrell, CEO van WPP, wijst er op dat de VS de problemen de jongste maanden heeft opgestapeld. Vanaf de Snowden-affaire is het ene na het andere spionageschandaal naar buiten gekomen. Dat gebeurde op een moment dat de VS politiek steeds meer onbestuurbaar wordt.

President Barack Obama slaagde er zelfs niet meer in om de Asia-Pacific Economic Cooperation bij te wonen wegens de binnenlandse problemen. Ook in de Syrië-affaire hebben de VS een belabberde indruk nagelaten en daar heeft de Russische president Wladimir Poetin van kunnen profiteren.

Martin Sorrell, CEO van WPP, wijst er op dat de VS de problemen de jongste maanden heeft opgestapeld. Vanaf de Snowden-affaire is het ene na het andere spionageschandaal naar buiten gekomen. Dat gebeurde op een moment dat de VS politiek steeds meer onbestuurbaar wordt. President Barack Obama slaagde er zelfs niet meer in om de Asia-Pacific Economic Cooperation bij te wonen wegens de binnenlandse problemen. Ook in de Syrië-affaire hebben de VS een belabberde indruk nagelaten en daar heeft de Russische president Wladimir Poetin van kunnen profiteren.