De VFB - de Vlaamse Federatie van beleggers - organiseerde zijn jaarlijkse hoogmis voor beleggers deze keer in de Ghelamco Arena in Gent. De aanwezige beleggers werden door 14 analisten getrakteerd op een totaal van 40 aandelentips. Vier aandelen kwamen het vaakst terug in de selecties:

1) Resilux

Genomineerd door Inside Beleggen, Beurstips en Demes Invest

De basisactiviteit van het Oost-Vlaamse Resilux - het produceren van pet-voorvormen - presteert prima. Cruciaal is dat Resilux aan de vooravond staat van de definitieve doorbraak van AirOLux, een revolutionaire milieuvriendelijke verpakkingsvorm voor het afvullen van vloeistoffen, crèmes en schuim. Procter & Gamble, het grootste consumentenproductenbedrijf in de wereld, lanceert allicht binnenkort haar eerste product (scheerschuim van Gillette?) met AirOLux.

2) Nyrstar

Genomineerd door Bolero en Beurstips

De felgeplaagde geïntegreerde metalengroep werd na de zware financieringsoperatie naar voren geschoven als een play op het herstel van de zinkprijs en de stijging van de Amerikaanse dollar. De zinkprijs zal de komende jaren ondersteund worden door een krapper aanbod omwille van geplande sluitingen van zinkmijnen.

3) Sofina

Genomineerd door Mister Market Magazine en KroffInvest

Deze holding van de familie Boël is defensief, gediversifieerd en heeft een belangrijke blootstelling aan de dollar. De holding noteert met een korting van 34 procent op de intrinsieke waarde en betaalt een stabiel tot licht stijgend dividend van 2,5 procent bruto.

4) Solvac

Genomineerd door Mister Market Magazine en KroffInvest

Deze mono-holding heeft als enige bezitting aandelen van Solvay en noteert met een korting van 35 procent op de intrinsieke waarde. Ook deze holding betaalt een stabiel tot licht stijgend dividend (3,66 procent bruto). Bovendien beschikt Solvay over een sterke CEO, met aandacht voor aandeelhouderswaardecreatie. (GT)

De VFB - de Vlaamse Federatie van beleggers - organiseerde zijn jaarlijkse hoogmis voor beleggers deze keer in de Ghelamco Arena in Gent. De aanwezige beleggers werden door 14 analisten getrakteerd op een totaal van 40 aandelentips. Vier aandelen kwamen het vaakst terug in de selecties: Genomineerd door Inside Beleggen, Beurstips en Demes InvestDe basisactiviteit van het Oost-Vlaamse Resilux - het produceren van pet-voorvormen - presteert prima. Cruciaal is dat Resilux aan de vooravond staat van de definitieve doorbraak van AirOLux, een revolutionaire milieuvriendelijke verpakkingsvorm voor het afvullen van vloeistoffen, crèmes en schuim. Procter & Gamble, het grootste consumentenproductenbedrijf in de wereld, lanceert allicht binnenkort haar eerste product (scheerschuim van Gillette?) met AirOLux.Genomineerd door Bolero en BeurstipsDe felgeplaagde geïntegreerde metalengroep werd na de zware financieringsoperatie naar voren geschoven als een play op het herstel van de zinkprijs en de stijging van de Amerikaanse dollar. De zinkprijs zal de komende jaren ondersteund worden door een krapper aanbod omwille van geplande sluitingen van zinkmijnen. Genomineerd door Mister Market Magazine en KroffInvestDeze holding van de familie Boël is defensief, gediversifieerd en heeft een belangrijke blootstelling aan de dollar. De holding noteert met een korting van 34 procent op de intrinsieke waarde en betaalt een stabiel tot licht stijgend dividend van 2,5 procent bruto. Genomineerd door Mister Market Magazine en KroffInvestDeze mono-holding heeft als enige bezitting aandelen van Solvay en noteert met een korting van 35 procent op de intrinsieke waarde. Ook deze holding betaalt een stabiel tot licht stijgend dividend (3,66 procent bruto). Bovendien beschikt Solvay over een sterke CEO, met aandacht voor aandeelhouderswaardecreatie. (GT)