Marc Faber, uitgever van het 'Gloom, Boom and Doom Report' spreekt van een radicale verandering van de perceptie op de markt. De laatste bulls op de grondstoffenmarkten gooiden de handdoek in de ring en dat heeft vooral te maken met de gewijzigde marktomstandigheden. Economisch ziet het plaatje er namelijk een stuk slechter uit.

Beeld bij agriculturele commodities ziet er beter uit

Volgens Faber kunnen de grondstoffenprijzen verder dalen, alleen bij landbouwproducten ziet het beeld er beter uit. Donderdag alleen al bedroeg het verlies voor de Thomson Reuters-Jefferies CRB commodities index 2% en dat was de grootste daling op dagbasis dit jaar.

Sommige analisten zijn van mening dat de stijging van de grondstoffenprijzen te snel is gebeurd, waardoor de vooropgezette koersdoelen vroegtijdig werden bereikt.

Het gevolg was een verkoopgolf, waarbij gisteren zowel olie als goud het fors te verduren kregen. De andere grondstoffen presteerden echter niet veel beter.

Marc Faber, uitgever van het 'Gloom, Boom and Doom Report' spreekt van een radicale verandering van de perceptie op de markt. De laatste bulls op de grondstoffenmarkten gooiden de handdoek in de ring en dat heeft vooral te maken met de gewijzigde marktomstandigheden. Economisch ziet het plaatje er namelijk een stuk slechter uit. Beeld bij agriculturele commodities ziet er beter uit Volgens Faber kunnen de grondstoffenprijzen verder dalen, alleen bij landbouwproducten ziet het beeld er beter uit. Donderdag alleen al bedroeg het verlies voor de Thomson Reuters-Jefferies CRB commodities index 2% en dat was de grootste daling op dagbasis dit jaar. Sommige analisten zijn van mening dat de stijging van de grondstoffenprijzen te snel is gebeurd, waardoor de vooropgezette koersdoelen vroegtijdig werden bereikt. Het gevolg was een verkoopgolf, waarbij gisteren zowel olie als goud het fors te verduren kregen. De andere grondstoffen presteerden echter niet veel beter.