Het succesverhaal van de groeimarkten was trouwens aan dezelfde recepten te danken. Maar de uitgangspunten waren helemaal veranderd en dat hadden de overheden en de centrale bankiers aanvankelijk helemaal niet in de gaten. Toen ze het in de gaten kregen, was het eigenlijk al te laat.

De monetaire politiek die de centrale banken in de afgelopen jaren hebben gevolgd, dreigen de wereldeconomie in een voortdurende crisismodus te duwen, met alle gevolgen van dien. Er zijn een aantal zware fouten gemaakt en onze beleidsmakers proberen wanhopig nog steeds de recepten uit het verleden te gebruiken.

Het succesverhaal van de groeimarkten was trouwens aan dezelfde recepten te danken. Maar de uitgangspunten waren helemaal veranderd en dat hadden de overheden en de centrale bankiers aanvankelijk helemaal niet in de gaten. Toen ze het in de gaten kregen, was het eigenlijk al te laat. De monetaire politiek die de centrale banken in de afgelopen jaren hebben gevolgd, dreigen de wereldeconomie in een voortdurende crisismodus te duwen, met alle gevolgen van dien. Er zijn een aantal zware fouten gemaakt en onze beleidsmakers proberen wanhopig nog steeds de recepten uit het verleden te gebruiken.