De rente staat nu al meer dan 5 jaar extreem laag en ondanks de dreiging met een renteverhoging zal die rente in de komende jaren waarschijnlijk laag blijven. Daardoor blijft volgens Nouriel Roubini het risico op de vorming van nieuwe zeepbellen latent aanwezig.

Let wel op: Roubini zegt niet dat we ons al in zo'n zeepbel bevinden, maar mogelijk staan we nu aan de vooravond van de vorming daarvan. De komende twee jaar kunnen opnieuw gevaarlijk worden, aldus Roubini, want in die periode kan de zeepbel wel degelijk verontrustende proporties aangenomen hebben.

De rente staat nu al meer dan 5 jaar extreem laag en ondanks de dreiging met een renteverhoging zal die rente in de komende jaren waarschijnlijk laag blijven. Daardoor blijft volgens Nouriel Roubini het risico op de vorming van nieuwe zeepbellen latent aanwezig. Let wel op: Roubini zegt niet dat we ons al in zo'n zeepbel bevinden, maar mogelijk staan we nu aan de vooravond van de vorming daarvan. De komende twee jaar kunnen opnieuw gevaarlijk worden, aldus Roubini, want in die periode kan de zeepbel wel degelijk verontrustende proporties aangenomen hebben.