De financiële markten begonnen vorige week lichtjes te panikeren, met forse koersbewegingen tot gevolg. Op de eerste plaats werd er gevreesd voor een escalatie van het conflict rond de Oekraïne, escalatie die onverwachte neveneffecten zou kunnen hebben.

Daarnaast is er natuurlijk de vrees voor een harde landing van de Chinese economie, met alle gevolgen vandien voor het systeem van schaduwbankieren. Wat Japan betreft: daar wordt gevreesd dat de door premier Shinzo Abe gevoerde economische politiek een complete mislukking dreigt te worden.

De financiële markten begonnen vorige week lichtjes te panikeren, met forse koersbewegingen tot gevolg. Op de eerste plaats werd er gevreesd voor een escalatie van het conflict rond de Oekraïne, escalatie die onverwachte neveneffecten zou kunnen hebben. Daarnaast is er natuurlijk de vrees voor een harde landing van de Chinese economie, met alle gevolgen vandien voor het systeem van schaduwbankieren. Wat Japan betreft: daar wordt gevreesd dat de door premier Shinzo Abe gevoerde economische politiek een complete mislukking dreigt te worden.