De komende dagen kunnen echter cruciaal zijn voor de euro. De problemen met het Griekse begrotingsdeficiet kunnen de eurokoers verder onderuit duwen, dus moet er zo snel mogelijk een oplossing voor Griekenland komen.

Wanneer Griekenland zijn schulden niet meer zou kunnen betalen, gaan de speculanten automatisch hun pijlen richten op Portugal, Ierland en Spanje en vervolgens op Italië en op België.

Achter de schermen wordt er dus druk gewerkt aan een oplossing voor Griekenland. Het initiatief op het land ter hulp te komen zal moeten uitgaan van Duitsland en Frankrijk, die tot dusver in alle toonaarden hebben ontkend dat het nodig is om Griekenland ter hulp te komen.

Gisteren leek de toon van de Duitse en Franse verklaringen enigszins anders te klinken en leken de kansen op een financiële tussenkomst ten gunste van Griekenland te zijn toegenomen.

Bernard Valero, woordvoerder van de Franse minister van buitenlandse zaken, noemde Griekenland een bevriend land en een lid van de Europese familie. Vanuit die hoek is het volgens Valero noodzakelijk dat het land een helpende hand krijgt toegeschoten.

Donderdag zal Europa een verklaring over Griekenland afleggen. Of er sprake is van een hulpprogramma is onduidelijk, maar de kansen zijn groot dat dit inderdaad het geval zal zijn.

De komende dagen kunnen echter cruciaal zijn voor de euro. De problemen met het Griekse begrotingsdeficiet kunnen de eurokoers verder onderuit duwen, dus moet er zo snel mogelijk een oplossing voor Griekenland komen. Wanneer Griekenland zijn schulden niet meer zou kunnen betalen, gaan de speculanten automatisch hun pijlen richten op Portugal, Ierland en Spanje en vervolgens op Italië en op België. Achter de schermen wordt er dus druk gewerkt aan een oplossing voor Griekenland. Het initiatief op het land ter hulp te komen zal moeten uitgaan van Duitsland en Frankrijk, die tot dusver in alle toonaarden hebben ontkend dat het nodig is om Griekenland ter hulp te komen. Gisteren leek de toon van de Duitse en Franse verklaringen enigszins anders te klinken en leken de kansen op een financiële tussenkomst ten gunste van Griekenland te zijn toegenomen. Bernard Valero, woordvoerder van de Franse minister van buitenlandse zaken, noemde Griekenland een bevriend land en een lid van de Europese familie. Vanuit die hoek is het volgens Valero noodzakelijk dat het land een helpende hand krijgt toegeschoten. Donderdag zal Europa een verklaring over Griekenland afleggen. Of er sprake is van een hulpprogramma is onduidelijk, maar de kansen zijn groot dat dit inderdaad het geval zal zijn.