Hij is hiermee getrouw gebleven aan zijn bijnaam van "Helikopter Ben" die destijds beloofde dat indien de VS in een diepe recessie dreigde te verzeilen, hij desnoods het versgedrukte geld eigenhandig vanuit een helikopter zou uitstrooien totdat de economie op basis van toenemende consumptieve bestedingen zichzelf uit het moeras zou slepen. Zo gezegd, zo gedaan.

De gisteren genomen beslissing van de FED ondersteunt deze techniek van volgehouden monetaire stimulansen en topt hooguit een beetje af van de zeer royale maandelijkse toebedeling, die wordt teruggebracht van 85 tot 75 miljard dollar. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Inmiddels krijgt de euforie van gisterenavond op Wall Street een vervolg op de Europese beurzen, die vanmorgen flink hoger openden. De winsten voor de belangrijkste indices lopen op tot in de buurt van een vol procent. Geen enkel aandeel in de BEL 20 opende in het rood.

Hij is hiermee getrouw gebleven aan zijn bijnaam van "Helikopter Ben" die destijds beloofde dat indien de VS in een diepe recessie dreigde te verzeilen, hij desnoods het versgedrukte geld eigenhandig vanuit een helikopter zou uitstrooien totdat de economie op basis van toenemende consumptieve bestedingen zichzelf uit het moeras zou slepen. Zo gezegd, zo gedaan. De gisteren genomen beslissing van de FED ondersteunt deze techniek van volgehouden monetaire stimulansen en topt hooguit een beetje af van de zeer royale maandelijkse toebedeling, die wordt teruggebracht van 85 tot 75 miljard dollar. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/. Inmiddels krijgt de euforie van gisterenavond op Wall Street een vervolg op de Europese beurzen, die vanmorgen flink hoger openden. De winsten voor de belangrijkste indices lopen op tot in de buurt van een vol procent. Geen enkel aandeel in de BEL 20 opende in het rood.