Daarmee komt volgens Dexia de stijging - sinds oktober 2010 - op 0,75 %.

In december is de inflatie in Europa voor het eerst in twee jaar sneller gestegen dan de economisten hadden verwacht.

Met 2,2 % overtreft ze zelfs de limiet van de Europese Centrale Bank (ECB).

Gezien de opflakkering van de inflatie sloeg de ECB een meer gespierde toon aan, wat de markten deed vrezen voor een snellere renteverhoging.

In de loop van de eerstvolgende maanden is volgens Dexia dat echter weinig waarschijnlijk. Gelet op de begrotingssanering in de eurozone is het immers helemaal niet zeker dat het herstel duurzaam is. Daarom verwacht Dexia Research geen verhoging vóór begin 2012.

Daarmee komt volgens Dexia de stijging - sinds oktober 2010 - op 0,75 %. In december is de inflatie in Europa voor het eerst in twee jaar sneller gestegen dan de economisten hadden verwacht. Met 2,2 % overtreft ze zelfs de limiet van de Europese Centrale Bank (ECB). Gezien de opflakkering van de inflatie sloeg de ECB een meer gespierde toon aan, wat de markten deed vrezen voor een snellere renteverhoging. In de loop van de eerstvolgende maanden is volgens Dexia dat echter weinig waarschijnlijk. Gelet op de begrotingssanering in de eurozone is het immers helemaal niet zeker dat het herstel duurzaam is. Daarom verwacht Dexia Research geen verhoging vóór begin 2012.