De sector van de halfgeleiderproducenten is een vitale sector in de wereld van de technologie.

Sterker nog: halfgeleiders worden op grote schaal in de elektronica gebruikt om componenten zoals diodes en transistors te maken maar ook vinden we halfgeleiders terug in geïntegreerde circuits in computerservers en telefoons.

Volgens het Amerikaanse onderzoeksinstituut IDC profiteerde de halfgeleiderindustrie begin 2013 van "optimistische voorspellingen" omwille van de stijgende verkoop van smartphones, tablets, de komst van 4G en elektronica in auto's.

Na enkele teleurstellende jaren (te wijten aan de daling van de pc-verkopen en de moeilijke macro-economische omstandigheden) wordt verwacht dat de halfgeleiderindustrie tegen het einde van het jaar met 5% zal gegroeid zijn.

Meer in het bijzonder biedt de komst van 4G (en 3G in opkomende markten) de meest belangrijke groei (een verwachte groei van 140%).

Wat betreft de markt voor tablets, decoders en Blu-Ray spelers, daar wordt een verwachte omzetgroei met 9,8% vooropgesteld. En tenslotte zouden de onderdelen voor elektronische systemen in auto's een verwachte groei met 6% moeten kennen (dankzij de opleving van de Amerikaanse automobielmarkt). Delaunay is koper van het aandeel STM.

De sector van de halfgeleiderproducenten is een vitale sector in de wereld van de technologie. Sterker nog: halfgeleiders worden op grote schaal in de elektronica gebruikt om componenten zoals diodes en transistors te maken maar ook vinden we halfgeleiders terug in geïntegreerde circuits in computerservers en telefoons. Volgens het Amerikaanse onderzoeksinstituut IDC profiteerde de halfgeleiderindustrie begin 2013 van "optimistische voorspellingen" omwille van de stijgende verkoop van smartphones, tablets, de komst van 4G en elektronica in auto's. Na enkele teleurstellende jaren (te wijten aan de daling van de pc-verkopen en de moeilijke macro-economische omstandigheden) wordt verwacht dat de halfgeleiderindustrie tegen het einde van het jaar met 5% zal gegroeid zijn. Meer in het bijzonder biedt de komst van 4G (en 3G in opkomende markten) de meest belangrijke groei (een verwachte groei van 140%). Wat betreft de markt voor tablets, decoders en Blu-Ray spelers, daar wordt een verwachte omzetgroei met 9,8% vooropgesteld. En tenslotte zouden de onderdelen voor elektronische systemen in auto's een verwachte groei met 6% moeten kennen (dankzij de opleving van de Amerikaanse automobielmarkt). Delaunay is koper van het aandeel STM.