Maar de echte katalysator op operationeel niveau komt van de langetermijnstrategie van de groep. Gazprom heeft inderdaad als ambitie haar afhankelijkheid van Europa en de Verenigde Staten te verminderen t.v.v. de groeilanden in het algemeen en China in het bijzonder.

Zich bewust van de geopolitieke risico's met westerse landen alsook hun lage economische groei staat de groep op het punt een exportcontract naar China te ondertekenen. Dit contract zou een looptijd van 30 jaar hebben en waarschijnlijk in mei afgesloten worden (bron : Reuters).

Onlangs verklaarde de CEO van Gazprom nog dat de hoeveelheid aardgas die naar Azië zal uitgevoerd worden een peil zou bereiken "dat vergelijkbaar is met dat van het naar Europa uitgevoerde aardgas".

Naast de strategie van geografische diversificatie op lange termijn is het belangrijkste argument dat van het aandeel Gazprom een aantrekkelijke belegging maakt dat van de waardering...Delaunay heeft een advies opbouwen.

Maar de echte katalysator op operationeel niveau komt van de langetermijnstrategie van de groep. Gazprom heeft inderdaad als ambitie haar afhankelijkheid van Europa en de Verenigde Staten te verminderen t.v.v. de groeilanden in het algemeen en China in het bijzonder. Zich bewust van de geopolitieke risico's met westerse landen alsook hun lage economische groei staat de groep op het punt een exportcontract naar China te ondertekenen. Dit contract zou een looptijd van 30 jaar hebben en waarschijnlijk in mei afgesloten worden (bron : Reuters). Onlangs verklaarde de CEO van Gazprom nog dat de hoeveelheid aardgas die naar Azië zal uitgevoerd worden een peil zou bereiken "dat vergelijkbaar is met dat van het naar Europa uitgevoerde aardgas". Naast de strategie van geografische diversificatie op lange termijn is het belangrijkste argument dat van het aandeel Gazprom een aantrekkelijke belegging maakt dat van de waardering...Delaunay heeft een advies opbouwen.