Onder Greenspan zijn de eerste excessen op de vastgoedmarkt gebeurd, met als gevolg dat zijn opvolger Ben Bernanke tot wel erg dramatische maatregelen moest overgaan om het tij te doen keren. Bernanke zag zich namelijk genoodzaakt om de markten jarenlang met goedkoop geld te overspoelen.

De Greenspan vastgoedzeep is nog niet uitgewerkt, want 20 miljoen Amerikaanse huizenbezitters zitten nog steeds 'onder water'. Dat betekent dat de opbrengst van de verkoop van hun huis niet zal volstaan om de aangegane lening af te betalen. Het kan nog jaren duren alvorens de vastgoedcrisis opgelost is.

Onder Greenspan zijn de eerste excessen op de vastgoedmarkt gebeurd, met als gevolg dat zijn opvolger Ben Bernanke tot wel erg dramatische maatregelen moest overgaan om het tij te doen keren. Bernanke zag zich namelijk genoodzaakt om de markten jarenlang met goedkoop geld te overspoelen. De Greenspan vastgoedzeep is nog niet uitgewerkt, want 20 miljoen Amerikaanse huizenbezitters zitten nog steeds 'onder water'. Dat betekent dat de opbrengst van de verkoop van hun huis niet zal volstaan om de aangegane lening af te betalen. Het kan nog jaren duren alvorens de vastgoedcrisis opgelost is.