De Great American Shale Boom is gevaarlijk tijd- en geldverlies. Iedereen overschat de positieve eigenschappen van aardgas, zeker wanneer het via de fracking-methode wordt gewonnen. Fracking gas is, zoals elk natuurlijk gas, hoofdzakelijk een methaangas.

Dat methaangas is volgens Grantham zelfs nog schadelijker voor het milieu dan CO², over een periode van 100 jaar zou het 32x keer zo schadelijk zijn en over een periode van 20 jaar zelfs 72x zo schadelijk. Wanneer het gas lekt bij de ontginning, is het effect op het milieu zelfs nog schadelijker dan steenkool.

De Great American Shale Boom is gevaarlijk tijd- en geldverlies. Iedereen overschat de positieve eigenschappen van aardgas, zeker wanneer het via de fracking-methode wordt gewonnen. Fracking gas is, zoals elk natuurlijk gas, hoofdzakelijk een methaangas. Dat methaangas is volgens Grantham zelfs nog schadelijker voor het milieu dan CO², over een periode van 100 jaar zou het 32x keer zo schadelijk zijn en over een periode van 20 jaar zelfs 72x zo schadelijk. Wanneer het gas lekt bij de ontginning, is het effect op het milieu zelfs nog schadelijker dan steenkool.