Het vreemde van de zaak is dat de crisis niet naar de achtergrond is verdwenen, wel integendeel. De investeerders maken zich meer dan ooit zorgen over de afloop van de crisis. Met één verschil: die zorgen vertalen zich niet langer in een stijging van de verkopen van gouden munten of fysiek goud.

Halvering van de verkopen in juli

De U.S. Munt verkocht in juli nog 30.000 gouden munten met een gewicht van één troy ounce, waar dat er vorig jaar in dezelfde maand nog 60.000 waren. Op de piek van de financiële crisis in 2008 werden per maand zelfs meer dan 180.000 gouden munten verkocht.

Lee Rosenbloom, eigenaar van de edelmetalenwinkels Plaza 57 Appraisals en Plaza Collectibles in New York, maakt zich toch enigszins zorgen over deze evolutie.

Het is de eerste keer in de economische geschiedenis dat economische onzekerheid en algemene angst niet gepaard ging met een stijging van de goudprijs.

Het vreemde van de zaak is dat de crisis niet naar de achtergrond is verdwenen, wel integendeel. De investeerders maken zich meer dan ooit zorgen over de afloop van de crisis. Met één verschil: die zorgen vertalen zich niet langer in een stijging van de verkopen van gouden munten of fysiek goud.Halvering van de verkopen in juli De U.S. Munt verkocht in juli nog 30.000 gouden munten met een gewicht van één troy ounce, waar dat er vorig jaar in dezelfde maand nog 60.000 waren. Op de piek van de financiële crisis in 2008 werden per maand zelfs meer dan 180.000 gouden munten verkocht. Lee Rosenbloom, eigenaar van de edelmetalenwinkels Plaza 57 Appraisals en Plaza Collectibles in New York, maakt zich toch enigszins zorgen over deze evolutie. Het is de eerste keer in de economische geschiedenis dat economische onzekerheid en algemene angst niet gepaard ging met een stijging van de goudprijs.