De wereldeconomie blijkt zich nauwelijks zelfstandig overeind te kunnen houden. Dat werd nog eens bevestigd door een Poolse ex-minister van Financiën, die open en bloot verklaarde dat de gloriedagen van de wereldeconomie achter ons liggen en niet snel meer zullen terugkomen.

Met de Amerikaanse centrale bank op kop hebben de centrale banken geprobeerd om het groeitempo van voor de crisis van 2008-2009 te doen terugkeren, maar die ingreep is niet gelukt. Bleek namelijk dat de neo-klassieke groeifactoren zoals arbeid, kapitaal en productiviteit niet kunstmatig gestimuleerd kunnen worden.

De wereldeconomie blijkt zich nauwelijks zelfstandig overeind te kunnen houden. Dat werd nog eens bevestigd door een Poolse ex-minister van Financiën, die open en bloot verklaarde dat de gloriedagen van de wereldeconomie achter ons liggen en niet snel meer zullen terugkomen. Met de Amerikaanse centrale bank op kop hebben de centrale banken geprobeerd om het groeitempo van voor de crisis van 2008-2009 te doen terugkeren, maar die ingreep is niet gelukt. Bleek namelijk dat de neo-klassieke groeifactoren zoals arbeid, kapitaal en productiviteit niet kunstmatig gestimuleerd kunnen worden.