Ook de beleggers maken dezelfde fouten als ze voor de grote beurscrash maakten. De slinger is opnieuw overgeslagen van vrees naar hebzucht, voorzichtigheid heeft plaatsgemaakt voor overmoed. Dat alles wordt gekruid met een sausje van te veel krediet en te veel speculatie.

Iedereen denkt bovendien dat het ditmaal anders zal zijn, maar dat is dus niet zo. De mensen zijn in de afgelopen 80 jaar misschien veranderd, maar de thema's in de economie en op de financiële markten blijven uiteindelijk dezelfden. Een herhaling van het scenario van toen valt zeker niet a priori uit te sluiten.

Ook de beleggers maken dezelfde fouten als ze voor de grote beurscrash maakten. De slinger is opnieuw overgeslagen van vrees naar hebzucht, voorzichtigheid heeft plaatsgemaakt voor overmoed. Dat alles wordt gekruid met een sausje van te veel krediet en te veel speculatie. Iedereen denkt bovendien dat het ditmaal anders zal zijn, maar dat is dus niet zo. De mensen zijn in de afgelopen 80 jaar misschien veranderd, maar de thema's in de economie en op de financiële markten blijven uiteindelijk dezelfden. Een herhaling van het scenario van toen valt zeker niet a priori uit te sluiten.