Algemeen wordt aangenomen dat de FED voor de geleidelijk aanpak zal kiezen, waarbij de inkoop van de eigen obligaties op maandbasis met 10 tot 15 miljard dollar zal worden afgebouwd. De vraag is echter of de Amerikaanse economie klaar is voor het taperen.

Jeffrey Gundlach, manager van het DoubleLine Total Return Bond Fund, gelooft dat de FED op het punt staat om de grootste fout uit haar bestaan te maken. Ze zal haar tapering-plan doorvoeren zonder de marktomstandigheden voldoende te hebben bestudeerd, met alle gevolgen van dien.

Algemeen wordt aangenomen dat de FED voor de geleidelijk aanpak zal kiezen, waarbij de inkoop van de eigen obligaties op maandbasis met 10 tot 15 miljard dollar zal worden afgebouwd. De vraag is echter of de Amerikaanse economie klaar is voor het taperen. Jeffrey Gundlach, manager van het DoubleLine Total Return Bond Fund, gelooft dat de FED op het punt staat om de grootste fout uit haar bestaan te maken. Ze zal haar tapering-plan doorvoeren zonder de marktomstandigheden voldoende te hebben bestudeerd, met alle gevolgen van dien.