Bovendien werden ook de banken gered, waarmee een instorting van het financieel systeem kon voorkomen worden. De vraag is echter of de FED wel de juiste oplossing voor het probleem heeft aangereikt door de monetaire politiek zo lang zo ruim mogelijk te houden.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge is dat niet het geval: de FED vormt volgens hem zelf het probleem, niet de oplossing. De FED-mensen denken nu over de steen van de wijzen te beschikken, dat alles wat ze aanraken in goud verandert. De VS raken steeds dieper verzeild in het moeras van quantative easing en zal daar maar moeilijk uit raken.

Bovendien werden ook de banken gered, waarmee een instorting van het financieel systeem kon voorkomen worden. De vraag is echter of de FED wel de juiste oplossing voor het probleem heeft aangereikt door de monetaire politiek zo lang zo ruim mogelijk te houden. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge is dat niet het geval: de FED vormt volgens hem zelf het probleem, niet de oplossing. De FED-mensen denken nu over de steen van de wijzen te beschikken, dat alles wat ze aanraken in goud verandert. De VS raken steeds dieper verzeild in het moeras van quantative easing en zal daar maar moeilijk uit raken.