In totaal gaat nu al om duizenden miljarden dollars. De vraag is of deze operatie veel heeft opgeleverd. Ben Bernanke veronderstelde destijds dat hij er in zou slagen om door het printen van geld de economie weer op snelheid zou krijgen. De rente werd bovendien jarenlang laag gehouden.

De FED heeft echter duidelijk gefaald en miljarden dollars over de balk gegooid. In totaal gaat het om 4000 miljard dollar of iets meer dan 12.000 dollar voor elke man, vrouw en kind in de Verenigde Staten. Het gevolg is het zwakste economische herstel na een crisis in meer dan 80 jaar.

In totaal gaat nu al om duizenden miljarden dollars. De vraag is of deze operatie veel heeft opgeleverd. Ben Bernanke veronderstelde destijds dat hij er in zou slagen om door het printen van geld de economie weer op snelheid zou krijgen. De rente werd bovendien jarenlang laag gehouden. De FED heeft echter duidelijk gefaald en miljarden dollars over de balk gegooid. In totaal gaat het om 4000 miljard dollar of iets meer dan 12.000 dollar voor elke man, vrouw en kind in de Verenigde Staten. Het gevolg is het zwakste economische herstel na een crisis in meer dan 80 jaar.