Die HFT is volgens Roach alleen maar een bliksemafleider, het echte kwaad zit volgens hem veel dieper. De FED doet niet anders dan de marktmechanismen verstoren en gebruikt daarbij veel straffere middelen dan de speculanten die met hun supersnelle computers aan HFT doen.

De Amerikaanse centrale bank heeft het heel financieel systeem naar de knoppen geholpen door het te overspoelen met goedkoop geld. De koersen en prijzen van alle activa zijn daardoor gemanipuleerd en dat op een veel grotere schaal dan ooit met HFT zou kunnen gebeuren.

Die HFT is volgens Roach alleen maar een bliksemafleider, het echte kwaad zit volgens hem veel dieper. De FED doet niet anders dan de marktmechanismen verstoren en gebruikt daarbij veel straffere middelen dan de speculanten die met hun supersnelle computers aan HFT doen. De Amerikaanse centrale bank heeft het heel financieel systeem naar de knoppen geholpen door het te overspoelen met goedkoop geld. De koersen en prijzen van alle activa zijn daardoor gemanipuleerd en dat op een veel grotere schaal dan ooit met HFT zou kunnen gebeuren.