Jon Moulton, de Britse venture capitalist en oprichter van Better Capital, is van mening dat de regeringen de kans hebben gemist op grote kuis te houden. De noodzakelijke structurele hervormingen zijn er niet gekomen en daardoor zijn de economische groeivooruitzichten eerder zwak.

Sommige landen roepen dat ze opnieuw gezond zijn, maar dat is volgens Moulton alleen te danken aan het feit dat ze beschutting onder de paraplu van de euro hebben gevonden.

Zelfs Cyprus beweert dat de situatie aldaar aan het verbeteren is, maar de economie van het eiland is over de afgelopen 12 maanden met 5,50% gekrompen en de werkloosheid bedraagt 18%. De pijn is in Cyprus dus nog verre van geleden.

Jon Moulton, de Britse venture capitalist en oprichter van Better Capital, is van mening dat de regeringen de kans hebben gemist op grote kuis te houden. De noodzakelijke structurele hervormingen zijn er niet gekomen en daardoor zijn de economische groeivooruitzichten eerder zwak. Sommige landen roepen dat ze opnieuw gezond zijn, maar dat is volgens Moulton alleen te danken aan het feit dat ze beschutting onder de paraplu van de euro hebben gevonden. Zelfs Cyprus beweert dat de situatie aldaar aan het verbeteren is, maar de economie van het eiland is over de afgelopen 12 maanden met 5,50% gekrompen en de werkloosheid bedraagt 18%. De pijn is in Cyprus dus nog verre van geleden.