De inzet van de strijd is enorm, er staan miljarden dollars op het spel. Voor de eerste keer in de geschiedenis staat Nike op voorsprong, want het Amerikaans bedrijf sponsort meer teams dan het Duitse. Nike heeft op een agressieve manier marktaandeel van Adidas ingepikt.

In het meest recente kwartaal werd het marketingbudget van Nike met 36% opgetrokken. Daardoor steeg de omzet tot 7,73 miljard dollar, of 13% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Nike lijkt Adidas dus in een klemgreep te houden en zal zijn prooi waarschijnlijk niet meer lossen.

De inzet van de strijd is enorm, er staan miljarden dollars op het spel. Voor de eerste keer in de geschiedenis staat Nike op voorsprong, want het Amerikaans bedrijf sponsort meer teams dan het Duitse. Nike heeft op een agressieve manier marktaandeel van Adidas ingepikt. In het meest recente kwartaal werd het marketingbudget van Nike met 36% opgetrokken. Daardoor steeg de omzet tot 7,73 miljard dollar, of 13% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Nike lijkt Adidas dus in een klemgreep te houden en zal zijn prooi waarschijnlijk niet meer lossen.