Het probleem bij de cryptocurrencies is dat er een heuse wildgroei was ontstaan, in zoverre dat niemand nog een onderscheid kon maken tussen een munt die enige waarde had en een andere die niets waard was. De prijs van bijvoorbeeld Bitcoin leek op loutere willekeur tot stand te zijn gekomen.

Maar het lag voor de hand dat er een mouw aan dit probleem gepast zou worden. De eerste virtuele munt gedekt door goud is een feit, hoewel er weinig tamtam over de lancering werd gemaakt. De Amerikaanse ex-politicus Ron Paul sprak alvast van een gedeeltelijke terugkeer naar de goudstandaard.

Het probleem bij de cryptocurrencies is dat er een heuse wildgroei was ontstaan, in zoverre dat niemand nog een onderscheid kon maken tussen een munt die enige waarde had en een andere die niets waard was. De prijs van bijvoorbeeld Bitcoin leek op loutere willekeur tot stand te zijn gekomen. Maar het lag voor de hand dat er een mouw aan dit probleem gepast zou worden. De eerste virtuele munt gedekt door goud is een feit, hoewel er weinig tamtam over de lancering werd gemaakt. De Amerikaanse ex-politicus Ron Paul sprak alvast van een gedeeltelijke terugkeer naar de goudstandaard.