Kernvraag wordt de impact die de noodzakelijke verdere besparingen op de groei zullen hebben.

Europa kan verder richting recessie geduwd worden

In Europa zouden de aangekondigde besparingsmaatregelen de regio verder richting recessie kunnen dringen.

De groeimarkten blijven (in mindere mate) de motor van de wereldeconomie, aangespoord door de interne consumptie en investeringen.

De evolutie van de rentevoeten weerspiegelt deze zwakke groei en de voortdurende tussenkomst van de monetaire authoriteiten. De groeimarkten zoeken door het dalen van de rente hun economie te relanceren. In Europa en de VS staat de rente op een dieptepunt, waar ze waarschijnlijk nog lang zal blijven.

Kernvraag wordt de impact die de noodzakelijke verdere besparingen op de groei zullen hebben.Europa kan verder richting recessie geduwd worden In Europa zouden de aangekondigde besparingsmaatregelen de regio verder richting recessie kunnen dringen. De groeimarkten blijven (in mindere mate) de motor van de wereldeconomie, aangespoord door de interne consumptie en investeringen. De evolutie van de rentevoeten weerspiegelt deze zwakke groei en de voortdurende tussenkomst van de monetaire authoriteiten. De groeimarkten zoeken door het dalen van de rente hun economie te relanceren. In Europa en de VS staat de rente op een dieptepunt, waar ze waarschijnlijk nog lang zal blijven.